OBEDOVANJE S STILOM

Capra, koza po latinsko ali staro ime za Koper, nekdaj otok, na katerem so se pasle koze. Naključje, da je restavracija odprla svoja vrata prav v zgradbi hotela Koper?

Marja Černe

»Rada se igram z okusi, osnova pa je Sredozemlje.«

Prostor je velik, svetel, z visokim stropom, na katerem lebdijo lampijoni, skrbno zasnovan z veliko okusa in elegance. Vsa pohvala Gaser arhitektom, saj vedo, da mora prostor podpirati ponudbo, vzbujati atmosfero domačnosti in nekako nedoločljivo skrivnostno še spodbujati apetit gostov. Za omamne sredozemske vonjave, ki se širijo iz kuhinje, je zaslužna Marja Černe, ki skupaj s soprogom Alešem Piščancem vodi restavracijo. V gostinstvu sta že stara mačka, pod njuno taktirko so še trije lokali: sladoledarni Vigo ice cream v Kopru in Ljubljani, ki ju človek, brž ko prestopi njun prag, nekako umesti v svoj dnevni ritem, gostilnica Gušt v Izoli pa deluje že nekaj let in visoko kotira na Trip Adviserju.

Špinačni njoki z vongolami in ikrami

DOMISELNA ŠEFICA

Vsa hrana v Capri je lokalnega izvora. Zelenjava prihaja z domačega vrta, ki oskrbuje kuhinjo in tudi domači hladilnik lastnikov. Marja je glavna v kuhinji. Virtuozinja, ki vsak recept izdela z ljubeznijo in veliko domiselnosti. Kljub temu pa se okvirno drži tradicionalnih receptov tega dela Sredozemlja, jim doda osebno noto ter se igra z okusi. Tako poveže njoke s špinačo, vongolami, klobaso in ikrami, sardele nadeva z ovčjim sirom, biftek Šefica pripravi s tremi siri, radičem, praženimi pinjolami ter hruškovim čatnijem, morske dobrote popeče v padelci s polento, kalamare združi s klobaso, brokolijem in krompirjem … Prav tako poskrbi za vse vegetarijanske goste, saj so jim na voljo solate ali preproste zelenjavne zloženke. Za piko na i pa na krožnik pričara nepozabne sladice, ki jih človek težko opiše z besedami. Okus je božanski in ostane v spominu še dolgo. Dokler se spet ne usedete v avto in se odpeljete proti Kopru.

__________

Za razvajanje v mesecu aprilu še posebni 15% popust na celotno ponudbo v restavraciji CapraGoodlife Diners Club kartico.

ŠE NIMATE GOODLIFE KARTICE? NAROČITE JO!

 

 

 

 

 

 

 

__________

Če ste že tu, preberite še tole …