Multinacionalka LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) je 21. januarja letos oblikovalca Hedija Slimana nepričakovano imenovala za novega umetniškega in kreativnega direktorja znamke Céline, najbolj znane po ženskih torbicah in modnih dodatkih.

Hedi Slimane bo prvo kolekcijo za Céline predstavil na septembrskem pariškem tednu mode. Ob imenovanju je Bernard Arnault, direktor LVMH, povedal: »Zelo sem vesel, da se je Slimane vrnil v skupino LVMH. Je eden najbolj talentiranih oblikovalcev našega časa. Sem njegov velik oboževalec še iz časa sodelovanja pri Dior Homme, kjer je v začetku tisočletja požel pohvale in priznanja svetovnih modnih kritikov. Slimane bo nadzoroval in oblikoval žensko in moško modo, modne dodatke in dišave.«

“Je tudi tisti oblikovalec, zaradi katerega je modni posebnež Karl Lagerfeld izgubil 42 kilogramov, da bi lahko nosil njegova oblačila.”

KDO JE TA RAZVPITI OBLIKOVALEC?
Hedi Slimane je italijansko-tunizijski fotograf in modni oblikovalec, rojen v Parizu leta 1968. Je tudi tisti oblikovalec, zaradi katerega je modni posebnež Karl Lagerfeld izgubil 42 kilogramov, da bi lahko nosil njegova oblačila.

Čudežni deček, konservativni modni krogi so ga označili tudi za antikrista pariškega šika, je že pri enajstih letih odkril fotografijo, dobil svoj prvi fotoaparat in v temnici razvijal črno-bele fotografije. Še preden je vedel, da obstaja moda, je pri šestnajstih krojil svoja oblačila.

Je obsedenec z nadzorom, je kokoš, ki nese zlata jajca. Kako to dela in za koliko je po njegovi zaslugi zrasla prodaja kolekcije Saint Laurent v štirih leti, si PREBERITE v celotnem članku na SVETU KAPITALA.

 


____________

STE PRIPRAVLJENI NA ČAR LJUBEZNI?

Ljubezen je eno najčarobnejših občutenj, tako kot so v svetu kozmetike najčarobnejši izdelki dišave. Izberite tisto, ki bo vam ali vašim ljubljenim pričarala pravo ljubezensko pravljico …

Akcija traja do 15. 2.

____________

Če ste že tu, preberite še tole …