Domači asistent – robot, pametna kamera, povezana s hišno asistentko, neverjetna prsna črpalka za doječe mame, pametna rokavica in senzorična nogavica. To so samo nekateri izmed neverjetnih izumov, ki so zaznamovali največji tehnološki šov. V Las Vegasu tako vsako leto napovedujejo tehnološko prihodnost. BOR BORG je izbral pet izjemnih igrač, ki bodo zagotovo sooblikovale našo bližnjo prihodnost.

UBTECH LYNX – ASISTENT ROBOT

m_robot

Ste si kdaj zaželeli, da bi bil vaš domači asistent robot? No, to sploh ni več tako znanstvenofantastična želja. Kitajsko podjetje Ubtech je na letošnjem tehnološkem sejmu CES v Las Vegasu predstavilo približno trideset centimetrov visokega humanoida, ki sliši na ime Lynx. On bo za vas opravil določena hišna opravila. Lahko vam bo predvajal glasbo, odpošiljal elektronsko pošto, vas fotografiral in celo nastopal kot vaš inštruktor joge. Robotek bo na prodaj konec letošnjega leta, stal pa bo približno 800 ameriških dolarjev.

HUBBLE HUGO – PAMETNA KAMERA

m_tel

Hubblova pametna kamera Hugo je kompatibilna z Amazonovo hišno asistentko Alexo. A to še zdaleč ni povsem običajna kamera, saj prinaša številne doslej neznane funkcije. Hugo je namreč opremljen z detektorjem gibanja in vam brez težav sledi, ko se premikate po sobi. Poleg tega zaznava tudi vaše razpoloženje in obrazno mimiko. Tako na primer zazna, kdaj vaš dojenček zajoka, in mu takrat prižge pomirjajočo glasbo ali vklopi klimatsko napravo.

WILLOW SMART BREAST PUMP – PRSNA ČRPALKA

m_PRSNI

Dokaj redko se zgodi, da na sejmu, kot je CES, malo podjetje ukrade pozornost tehnološkim velikanom. No, to je letos uspelo podjetju Willow, ki je predstavilo izjemno funkcionalno prsno črpalko, ki shranjuje mleko doječih mater. Naprava deluje v različnih okoliščinah. Mleko je shranjeno v posebni vrečki, v kateri kar nekaj časa ohrani svežino.

NEOFECT RAPAEL – PAMETNA ROKAVICA

m_rokavica

Rapael je pametna rokavica, s pomočjo katere lahko po različnih poškodbah roke učinkovito pospešimo rehabilitacijo. Rokavica je opremljena z dvema senzorjema upogibanja, ki sta računalniško vodena. Prek računalnika je namreč možno določati gibanje posameznih prstov. Naprava je izjemno učinkovita in uporabna pri različnih postopkih zdravljenja.

SENSORIA SMART SOCK 2.0 – SENZORIČNA NOGAVICA

m_nogavica

Sensoria je kompresijska nogavica, opremljena s posebnim senzorjem, ki meri sile pri pristanku stopala na podlago. Tako pridobivajo podatke, ki jih tekači lahko s pridom uporabijo pri izboljševanju učinkovitosti svojega teka in tekaške tehnike. Naprava je nastala v sodelovanju s priznano britansko znamko Vivobarefoot, ki se je že pred leti specializirala za bosonogi tek.

_______

Povzeto po članku Igrače, revija Goodlife, marec 2017

Screen Shot 2017-04-20 at 10.48.20 AM

_______

POGLEJTE ŠE ČLANKE:

Screen Shot 2017-04-20 at 10.59.52 AM

Screen Shot 2017-04-20 at 11.01.40 AM

Screen Shot 2017-04-20 at 11.02.36 AM

Screen Shot 2017-04-20 at 11.03.59 AM

Screen Shot 2017-04-20 at 11.04.52 AM