Če je vaš partner odvisnik, pravzaprav ni zaljubljen v vas, ampak v nekaj drugega. Lahko v alkohol, droge, delo, pornografijo … Pravzaprav vas vara, vi pa ste se znašli v ljubezenskem trikotniku. Ta snov ali vedenje sta postala vaša tekmeca – ta vama bosta jemala njegov čas, pozornost, denar in tudi življenjsko voljo. Najverjetneje se bo končalo tako, da boste to stvar zasovražili, v sebi pa boste čutili ogromno obupa, jeze, sramu in nemoči.

NESVOBODEN ČLOVEK

Ljubiti odvisneža  pomeni:

  1. da ljubite nekoga, ki je suženj – zasužnjujejo ga mamila, alkohol, spolna odvisnost. Ta snov mu je zagospodovala. Tak človek ni svoboden. Odvisneža boste težko pripravili do priznanja, da je suženj, čeprav na skrivaj ve, da je odvisen od te snovi, svoj občutek nemoči pa bo prikril z zanikanjem. Če prizna, da je odvisnež, bi to zanj namreč pomenilo, da priznava svojo nemoč. Vendar ravno priznanje svoje nemoči, kar zna biti zastrašujoča in ponižujoča izkušnja, je prvi korak k ozdravitvi.

…..

Sanja Kranjc

Ostale razlage za ljubljenje odvisneža preberi v Sanjinem razmišljanju.

_____________

Sanja Kranjc

Sanja Kranjc

 

SANJA KRANJC je strokovni vodja zavoda Amasia. Dela tudi kot prostovoljka v društvu Projekt Človek, kjer pomaga ljudem, ki so svojo stisko utiševali na napačen način. Predava teme, ki so povezane z odnosi, komunikacijo, vzgojo, razlikami moškimi in ženskami ipd, ter o stvareh, ki jih želi imeti vsak čimveč v našem življenju – sreča, pozitivnost, veselje, hvaležnost. Obiščite njeno stran LJUBEČI ODNOSI.

___________

GORENJE pralni stroj

OGLASNA VSEBINA

___________

Ker si že tu, preberi še tole …