OGLASNA VSEBINA

Minicity Ljubljana v podobi majhnega mesta ponuja edinstveno priložnost praktičnega spoznavanja različnih poklicev in pridobivanja vsakodnevnih znanj s pomočjo realnih pripomočkov v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Vsako leto ga obišče več kot 65.000 obiskovalcev, med njim tudi organizirane skupine več kot 120 šol in vrtcev iz vse Slovenije.

Minicity

Minicity

MALI GASILCI IN MALE BANČNICE

Idejo o nastanku Minicityja sta s službenega potovanja po Beogradu v Ljubljano uspešno prenesla zakonca Jasna in Miha Culiberg. Minicity sta si zamislila v obliki majhnega mesta, kjer lahko otroci zavijejo v pekarno, banko in gasilsko postajo, se sprehajajo po ulicah ali pa kupijo rože v cvetličarni. Tako se s pomočjo animatorja in didaktičnih iger spoznavajo z različnimi poklici in pridobivajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Z več kot 1.500 kvadratnimi metri površine je tako Minicity Ljubljana odslej največji otroški didaktično-izkustveni center v Sloveniji, otroci do 12. leta in njihovi starši pa so s tem dobili največje mesto za igro in učenje otrok pri nas.

Minicity

Jasna in Miha Culiberg

VARNOST V PROMETU NAJ SE UČI ŽE OD MALEGA

Letošnjo osrednjo novost predstavlja interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje otrok o varnosti v prometu, katerega pokrovitelji so AMZS, Zavarovalnica Generali, Javna agencija RS za varnost prometa in TOYS4U. Med drugim so dodali tudi šest novih igralnih enot z bogato didaktično vsebino, več rojstnodnevnih sob, odprtje v dvorano A ljubljanskega BTC-ja, novo trgovino z didaktičnimi igračami ter internetni in bralni kotiček.

Minicity

Minicity

ZA VSE VRSTE NADOBUDNEŽEV

V četrtek, 4. oktobra, ob 18. uri bo neposredno pred Minicityjem v Dvorani A pod pokroviteljstvom BTC Cityja potekal brezplačni koncert. Najmlajše bodo zabavali Rok Terkaj – Trkaj, Nipke in Ribič Pepe z RTV Slovenijo. Otroci bodo lahko preizkušali AMZS simulator vožnje, v okviru programa Levjesrčni Zavarovalnice Generali osvojili medaljo za hrabrost, preizkušali demo napravice za varnost v prometu skupaj s strokovnjaki Javne agencije za varnost prometa in preizkušali didaktične igrače v popolnoma novi trgovini TOYS4U. Otroke bosta presenetila tudi kuža Monti iz Zotta in medvedek Ben iz BenQuicka, čaka pa jih tudi sladko presenečenje s palčki iz Loackerja.

Minicity

Minicity

PREDAVANJA ZA STARŠE

V Minicityju bodo pripravili tudi številna predavanja za starše o vzgoji in varnosti otrok, z otroki pa bodo na ta dan skupaj s podporniki Minicityja in prometne varnosti rajali tudi številni znani Slovenci, med njimi tudi Jasna Kuljaj, Špela Močnik, Lea Sirk , Urška Drofenik, Jerica Zajc Šušteršič, Nina Gajič, Danaja Obak, Anja Oman, Ana Klašnja, Nuška Drašček idr.

Minicity

Minicity

Dogodek pa bo na široko in brezplačno odprl vrata tudi 200 socialno ogroženim otrokom in njihovim staršem, več kot 20 vrtcem in šolam ter številnim družinam.

Foto: Minicity

_________________

Če si že tukaj, preberi še …