Razmišljala ZALA DJURIC

Vsako leto se potrudim narediti hladno polovico leta lepo. Kupila sem si svečke, obrala olive z naših oljk, uživam v granatnih jabolkih, bučnih juhah in kakiju. Tudi v hribe grem rada. Smučala pa ne bom, a zato obožujem sankanje in joto. Telo me že »fehta« za kakšno ur’co spanja in kos sadja več. Prehladi, burja, gledališče, koncerti … Priznam, jesen je čarobna, čeprav se ob enem nanjo jezim, ker mi je vzela poletje.

Zala Djuric

Zala Djuric – novembrski selfi

Zdi se mi, da vedno več influencerjev sebe zamenjuje z umetniki. In tu nastaja zmeda.

JESEN V MENI ČARUJE

Obe z jesenjo sva trenutno malo bolj »v izi«. Njej listi odpadajo, jaz jih pa obračam. Prečesujem scenarije, saj z novim letom pričnem s snemanjem hrvaškega filma in serije in za tem še enega filma. Ameriška viza mi začne teči z novim letom, zato, žabo v vodo, se lahko napajam z inspiracijo v naravi, pišem poezijo, tekste, kolumne, napisala sem pravljico za otroke, trenutno pa prevajam Našo Malo Kliniko v angleščino. Hkrati vadim tuje jezike, športam, snemam in hodim na kastinge, kuham, meditiram, pojem, berem, potujem, skratka diham življenje s polnimi pljuči.

Acqua Colonia

OGLASNA VSEBINA

NAVDIH PREVLEČEN S ČAROVNIJO

Potrebujem čas za pisanje in všeč mi je, da me je vesolje blagoslovilo z mirno jesenjo. Pišem, da si lajšam dušo, kadar pa pesem najde pot do ušes sozemljanov, sem pa sploh srečna. Moja zbirka poezije Zbrka poezije je našla svoj namen in svoje mesto na policah po Sloveniji in s tem sklenila en tak krog. Velik del mene sedi na desktopu in v predalih in jim sklenjen krog pač ni namenjen. Včasih me ta dela tiščijo. Takrat se spomnim na to, da je pomemben proces in ne cilj oziroma uspeh, ki je tako ali tako relativen. Uspeh je kot espresso po obroku, ustvarjanje pa je obisk tržnice, kuhanje, predjed, glavna jed, solata in sladica. Zdi se mi, da vedno več influencerjev sebe zamenjuje z umetniki. In tu nastaja zmeda. Ker mi ne lovimo momenta v kvadraten okvir, odet v filter, temveč navdih, odet v čarovnijo. To delimo.

Zala Djuric

Zala Djurić in Zbrka poezije

Ampak to nam je pač v medijih na vsakodnevni bazi vsiljeno. Misel, da nismo dovolj. Sadguru pravi, da »življenje ne pozna neuspeha. Neuspeh poznajo samo tisti, ki se primerjajo z drugimi«.

ZAVIST

Priznam pa, da me vseeno kdaj zgrabi preganjavica, pač padem pod vpliv hitrega sveta in medijev, ki čakajo in pričakujejo, da bomo ustvarijalci nonstop kar bruhali kreativo. Kako preziram cinične komentarje Slovencev, ki mislijo, da nisem zadovoljna, ker sem doma, daljši obisk rodne dežele jim predstavlja poraz. Mnogim kolegicam zasijejo oči, ko jim povedem, da trenutno ne snemam nič, naslednji trenutek, ko povem načrte za prihodnost, pa iskrica usahne, oblije pa jih blaga rdečica zavisti. Ali zelenica, kakor pri komu. Ampak to nam je pač v medijih na vsakodnevni bazi vsiljeno. Misel, da nismo dovolj. Sadguru pravi, da »življenje ne pozna neuspeha. Neuspeh poznajo samo tisti, ki se primerjajo z drugimi«. Evo ti ga, na, ko bomo vsi zadovoljni sami s sabo, bomo vsi uspešni v vsakem trentuku svojega življenja. V zatišju pred neurjem in v neurju, med sezono in poletjem, na snegu in na plaži …

Zala Djuric

Djurićeve olive

Narava je, vsaj za zdaj še, v ravnovesju, jaz sem del nje in tako kot ona potrebujem plime in useke. Navdih in izdih. Kaj mi bosta slava in denar, če ne cenim domačih oliv, čaja in jutranjih ros.

BALANCE

I might doubt my existence

I might doubt my art.

Sometimes I make distance

among the brain and the heart.

 

I might doubt my diet.

I might doubt my thoughts.

Sometimes I’m quiet

sometimes I drink shots.

 

I might light a cig

after a tantra kind of love.

Sometimes I’m grounded

sometimes I’m above.

 

I might dance until three

and go hiking at dawn.

Sometimes I forget

sometimes cling on.

 

I might lose the balance

but hearts get it back.

Sometimes I’m a darlin

but mostly a snack.

 

I might be fake

but mostly I’m true.

Sometimes I do yoga

sometimes kung foo.

 

I might drop the ball

but never the passion.

I’m losing the speed

when I start to question.

 

I might be full of joy

I might be full of shit.

The brain can destroy

the heart is legit.

 

 

>>>>>>

ZALA DJURIC je pesnica, igralka, glasbenica, umetnostnozgodovinska navdušenka, popotnica in uživačka. Ali pač samo je.

zala_avtor

________________

 

Acqua Colonia

 

 

 

 

 

TAKO KOT ZALA, SI TUDI TI NAREDI JESEN LEPO. POSKUŠAJ Z NAVDIHOM IN IZDIHOM,  HARMONIJO IN SPROSTITVIJO. TO NAJDEŠ V NOVIH DIŠAVAH SERIJ 4711 ACQUA COLONIA.  

VSAKA DIŠAVA VSEBUJE DVE KONTRASTNI SESTAVINI, KI V SOUČINKOVANJU RAZKRIJETA SVOJ DIŠAVNI ČAR. PRAVI AROMATERAPEVTSKI UČINEK NA TELO IN DUŠO.

Acqua Colonia

________________

Kaj pa še te dobre kolumne …