Piše: Leja Kovačič . Foto: arhiv Klinike Fabjan

Z delovanjem je začela pred več kot 30 leti v mali ordinaciji v Kranju. Danes ima Klinika Fabjan že sedem velikih in sodobno opremljenih klinik v Sloveniji. Povsem prenovljena klinika v Celju se razprostira na več kot 900 kvadratnih metrih. V Estetiki Fabjan zdaj deluje že več kot 40 zdravnikov različnih specialnosti: od plastične kirurgije, stomatologije, ORL, dermatologije, urologije, žilne kirurgije, interne medicine, ginekologije, kardiologije …

Prenovljena klinika Medical Fabjan domuje v kompleksu Celeia parka in nudi širok nabor estetskih posegov; od minimalno invazivnih (glajenje gub, filerji-hialuronska kislina, kemični pilingi, laserski pilingi) do večjih kirurških posegov (korekcija dojk, korekcija nosu, ušes, liposukcija, odstranitev odvečne kože na trebuhu), na voljo pa so tudi klasične in estetske zobozdravstvene storitve (implantologija, lasersko zdravljenje, nevidni zobni aparat, beljenje zob). Velik poudarek je tudi na ginekologiji, žilni kirurgiji in dermatologiji, ki postaja čedalje pomembnejša za naše zdravje.
Rak na koži je namreč eden najpogostejših rakov v Sloveniji, zato je preventiva zelo pomembna. Večino teh obolenj bi namreč lahko preprečili z rednimi in strokovnimi pregledi ter tako rešili veliko življenj. V kliniki s pomočjo strokovne ekipe in najsodobnejše opreme (Fotona laserji) omogočajo hitro in varno zdravstveno obravnavo vseh vrst kožnih znamenj in sprememb na koži.
V prostorih klinike se poleg 13 ordinacij nahajajo še sodobna čakalnica, nekaj lounge kotičkov in nadstandardna postoperativna soba s štirimi posteljami, ki omogoča kakovostno izvedbo in celovit pristop k okrevanju.

Naslednji veliki korak v estetski medicini bo obnova tkiv

Dr. Matic Fabjan je posebej za goodlifestyle.si spregovoril o novostih v estetski kirurgiji. “Novosti je več, zlasti so v ospredju ‘antiageing’ programi, minimalno invazivni postopki in laserski tretmaji, se pa trendi spreminjajo, temu primerno pa se prilagajamo tudi mi,« pove estetski kirurg, ko ga povprašamo o trenutno največjih novostih v estetski kirurgiji, ki so na voljo njihovim strankam. Kaj pa novosti, ki jih on šele spoznava kot zdravnik? “Naslednji veliki korak v estetski medicini bo obnova tkiv z genskim inženiringom”. Glede najbolj priljubljenih estetskih posegov pa dr. Fabjan odgovarja: “Pri ženskah je korekcija dojk še vedno najpogostejši poseg, medtem ko je pri moških na prvem mestu korekcija nosu, je pa zdaj tudi veliko povpraševanja po posegih za presaditev las.”

Ker bodo v Celju ponujali celovit pristop, torej celostno preobrazbo, če si bo stranka to zaželela, je primerno še vprašanje, ali je vse več pacientov, ki želijo opraviti več posegov hkrati. “Danes je trend, da pacienti hkrati opravijo več posegov, saj tako optimizirajo čas okrevanja, kar je v današnjem svetu natrpanih urnikov izredno pomembno. V ta namen smo uredili tudi dodatne prostore, ki omogočajo, da pacienti udobno in v zasebnosti okrevajo prvi dan posega, preden se vrnejo v domačo oskrbo,« opozori dr. Fabjan.