PRIHAJAJO TECHNO TITANI AMELIE LENS, SVEN VÄTH in DJ UMEK

Kurzschluss v čast 25 let glasbenega ustvarjanja najbolj uspešnega slovenskega glasbenika v tujini, Uroša Umeka, prireja serijo glasbenih dogodkov s priznanimi techno didžeji. Prva bo nastopila AMELIE LENS, vzhajajoča belgijska zvezda, ki bo 26. oktobra v Sloveniji doživela svoj debi. Novembra nadaljuje legendarni SVEN VÄTH skupaj z varovanci ene izmed uglednejših rezidenc Ibize, ki sliši na ime Cocoon. Linijo techno dogodkov zaključuje najboljši techno/tech house didžej na svetu leta 2014 (IDMA) in steber svetovne techno scene DJ UMEK. Veliki techno finale bo 21. decembra v Ljubljani.  

Kurzschluss DJ Umek

Dj Umek, Amelie Lens Sven Väth

Kurzschluss je pop-up klub, ki disruptira klubsko napeljavo v Sloveniji že od leta 2013. »Naše poslanstvo je, da ponujamo visokokakovostni glasbeni program, ki ga lahko spremljamo na svetovnih festivalih, in vsaj za kratek čas razširimo ponudbo nočnih klubov in glasbenih zvrsti, ki jih obiskovalci lahko obiščejo pri nas. Techno linija dogodkov, ki jo prirejamo v čast Urošu Umeku, ki si upravičeno zasluži naziv najuspešnejšega slovenskega glasbenika v tujini, je odraz našega poslanstva in posledica povezanosti z okoljem, v katerem delujemo,« je o razlogu za organizacijo techno linije dogodkov povedala Ula Spindler, lastnica in ustanoviteljica kluba Kurzschluss.

DJ UMEK: TO NI NAPOVED MOJE UPOKOJITVE

Umek, ki ga Slovenci poznamo tudi pod vzdevkom »Fotr«, je v svojih 25 letih delovanja osvojil priznanja, ki njegov uspeh potrjujejo v svetovnem merilu. Leta 2014 je prejel prestižno nagrado International Dance Music Award v kategoriji najboljši techno/tech house didžej, kjer je med drugim premagal tudi Sven Vätha. Osvojil je Beatportovo nagrado za techno izvajalca leta in prejel zlato ploščo za uspešnico Gatex. V najpopularnejši glasbeni trgovini na spletu za elektronsko glasbo Beatport je s tremi komadi zasedel prvo mesto, na njihovi techno lestvici pa kraljeval mnogokrat. Nastopil je na več kot 2.500 festivalih, partyjih, klubih in praznovanjih elektronske glasbe. Sodeloval je s številnimi zvezdniškimi imeni v svetu elektronske glasbe.

Kurzschluss DJ Umek

Kurzschluss DJ Umek

»Za 25-letko obljubljam nekaj posebnega. In to nikakor ni napoved moje upokojitve,«

je ob napovedi jubileja pojasnil Umek. Praznovanje 25. obletnice bo 21. decembra v Ljubljani, organizatorji pa obljubljajo obilo dobrih presenečenj.

VZHAJAJOČA ZVEZDA IN VIZIONAR

Svoje spretnosti bo 26. oktobra v otvoritvenem jesenskem aktu Kurzschlussa prvič pokazala vzhajajoča techno izvajalka in redka ženska v moškem technu svetu, Amelie Lens. Belgijka je v hitrem času osvojila svetovno didžej sceno. Pot iz Labyrintha jo je popeljala po odmevnejših dogodkih, med katerimi najdemo tudi nizozemski festival Awakening, hrvaški Sonus, srbski Exit in DC-10 na Ibizi. Njena zavzetost, trdo delo in želja po dominaciji svetovnih plesišč so odličen recept za nepozabno noč.

16. november je rezerviran za vizionarja, ki je leta 1981 v Frankfurtu začel svetovno techno revolucijo. Sven Väth je legenda svojega časa in headliner serije dogodkov Cocoon, ki domujejo v enem izmed najboljših nočnih prizorišč na svetu, ibiškem klubu Amnesia. V 17. sezoni še vedno vsako poletje navdihuje več kot 80.000 obiskovalcev. Pridružila se mu bosta tudi Carola Pisaturo in Johannes Volk, člana Svenove družine Cocoon Recordings, ki svojo vizijo širi čez 5 kontinentov v 30 različnih držav. Sven, karizmatičen didžej, je še vedno vitalen, profesionalen in skrajno nepredvidljiv.

 

Kurzschluss spremljajte na Facebook in Instagram

Vstopnice za dogodke so že na voljo na prodajnih mestih Eventim.

_____________

Če si že tukaj, preberi še tole …