ZVRHAN KROŽNIK NOVOSTI ŠE VSE DO JESENI

Ulični kuharski mojstri priljubljene kulinarične tržnice Odprte kuhne se odpravljajo na pravo mini turnejo po slovenskih mestih, kjer bodo za mastne brke in site nasmehe skrbeli vse do jeseni. Ista ekipa bo 29. in 30. septembra v Ljubljani na žar vrgla še 11. Pivo & Burger Fest. 

Odprta kuhna

Kjer hrana riše mastne brke in site nasmehe

VSE ROČNO, VSE DOMAČE

Letos se je Odprti kuhni pridružila ekipa Gostilne Pri kozolcu z Vojnika, ki slovi po tradicionalnih slovenskih jedeh iz lokalnih sestavin, njihova posebnost pa so ročno pripravljeni štruklji in krapi, za katere imajo tudi bio certifikat. Z različnimi dodatki štruklje in krape postrežejo tudi na Odprti kuhni, kamor pripeljejo tudi domače svinjske in telečje pečenice. »Kolikor nam je znano, slednjih pri nas menda ne pripravlja nihče drug. Obe vrsti pečenic izdelujejo izključno iz slovenskega mesa in so tako dobre, da za spremljavo ne potrebujejo ničesar, razen koščka kruha in žličke gorčice,« je opisala Alma Kochavy.

SOČNO IN HRUSTLJAVO Z NASMEHOM

Najbolj sočen in najbolj hrustljav odojek ekipe Superhrust je dobro znan v vseh mestih Odprte kuhne, to poletje pa je ekipa ponudbo dopolnila še z na ražnju počasi pečenimi in kar 48 ur mariniranimi telečjimi in piščančjimi prsmi. Na pot po Sloveniji so se letos prvič podali tudi v Gostilni Mihovec, ki je s svojimi praženimi jetrci sicer stalnica Odprte kuhne v Ljubljani, tokrat pa se bodo prvič predstavili v Celju.

odprta kuhna

Pražena jetrca, naravnost iz srca

KUBANSKI SENDVIČ POSEBEJ ZA ODPRTO KUHNO

S pravim posebnežem, bogatim sendvičem The Cuba Libre, preseneča tudi Hood Burger. Domača štručka, premazana z maslom in gorčico ter rahlo popečena kar poka od počasi pečene sočne svinjine. Ker je pravi kubanski sendvič krepka reč, so tu še čedar sir, kisle kumarice, rezina italijanskega kuhanega pršuta in poskočna pomarančno-limonino-metina omaka. The Cuba Libre bo na voljo ekskluzivno na Odprti kuhni, tako v Ljubljani, kot v Novi Gorici in na Ptuju.

odprta kuhna

Kubanska krepkost, ujeta v priročen sendvič

ZAPELJIVA ČEŠNJEVA PITA V KOZARČKU

Ker na koncu vedno prija nekaj sladkega, lahko v vseh mestih zavijete k fantom iz ekipe Experiment; No Art = No Fun, ki s svojimi kavicami in sadno-zeliščnimi napitki običajno preprečujejo utrujenost in dehidracijo, to poletje pa so za sladkosnede pripravili zapeljivo češnjevo pito v kozarčku. Med plasti svilene kreme, pregrešno poželjivih vkuhanih češenj in drobljenih hrustljavih piškotov so skrili čisti užitek.

odprta kuhna

V retro kozarec ujeta zapeljivost vkuhanih češenj

BREZ GREHA IN KOKOSOVEGA OREHA

Veganika iz Črnomlja nice cream v štirih okusih postreže kar v polovički kokosovega oreha. Po novem bodo na Odprti kuhni stregli tudi njoke z dvema vrstama domačega pesta, vse postreženo pa je iz naravnih sestavin rastlinskega izvora, če je le mogoče tudi iz pravične trgovine.

Odprta kuhna bo po kratkem počitniškem premoru razveseljevala vsak petek ob lepem vremenu na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, njena kulinarična karavana pa:

– v sredo, 5. septembra, na Bevkovem trgu Novi Gorici (zadnjič v sezoni),

– v soboto, 8. septembra, na Ptuju (zadnjič v sezoni),

– v soboto, 15. septembra, v Celju.

Gostovanja Odprte kuhne so sicer predvidena tudi še oktobra, vendar jo lahko takrat že zagode pravo jesensko vreme, zato ne izpustite septembrskih gostovanj, saj so morda že ta zadnja.

__________________

Vse kulinarične želje vam rada uresniči tudi Goodlife Diners Club kartica:

ŠE NIMAŠ GOODLIFE KARTICE? NAROČI JO!

__________________

Če so se ti že pocedile sline, klikni še na …