Napredek tehnologije se kaže že skoraj na vsakem našem koraku, vsak dan. Tudi v Sloveniji. In krasno je videti, da tudi naša podjetja raziskujejo in s tem ustvarjajo nove izkušnje. Bor Borg se je tokrat odpravil kar v Triglav Lab na Dunajsko cesto 20 v Ljubljani. Gre za poligon digitalnega poslovanja Zavarovalnice Triglav, ki z novimi tehnologijami omogoča inovativna doživetja na področju varnosti. Z VR-tehnologijo se je preizkusil v poletih na planiški velikanki, si privozil nekaj novih izkušenj v simulatorju Drajv, se stresel kot ob potresu in preveril še svoje zdravstveno stanje.

Prek spodnjega 360-stopinjskega videa lahko pokukate v najnovejši laboratorij za pametne digitalne storitve – Triglav Lab.

Simulator vožnje Drajv

Kot se za moške spodobi, se je Bor Borg najprej usedel za volan. Simulator Drajv vas pripravi na različne okoliščine v prometu, da boste znali pravilno ukrepati. Odzivi v njih in določeni psihofizični kazalci lahko veliko povedo o vozniku in pomagajo opozoriti na njegove pomanjkljivosti, kar pripomore k večji varnosti voznika v vsakdanjem prometu. Kot priporoča Domen Prevc, je simulator še posebej primeren za mlade voznike, saj lahko kar na simulatorju opravijo delavnico Triglav Mladi in si znižajo doplačilo za mlade voznike pri zavarovanju.

Virtualni poleti v Planici

Bor zelo rad spremlja polete iz Planice. Z varne razdalje. A tokrat se je odločil, da gre še sam na vrh velikanke. In se po njej tudi spusti. S pomočjo virtualnih 3D-očal je bilo to vsekakor bolj varno in enostavno, pa vseeno zelo razburljivo. Bila je izjemna izkušnja, ki omogoča spust po naletu, odskok z odskočne mize, doskok in sprejem v izteku. Virtualno izkušnjo so preizkusili tudi Peter Prevc, Jurij Tepeš in Franci Petek in bili nad poleti navdušeni.

Simulator potresa

Kam bi se skrili, če bi se zdaj začela tresti tla? Pod mizo, bi stekli ven, bi zmrznili na mestu? Ni vam treba odgovoriti, najbolje bo, če preverite z virtualno izkušnjo. Sami doživite potres z magnitudami 4, 5,5 in 7 po Richterjevi potresni lestvici in se prepričajte, ali bi bila vaša reakcija prava in dovolj hitra. Bora je dodobra pretreslo.

Spoznajte svoje možgane

Cilj projekta ADAM za zgodnje odkrivanje demence je razvoj novih, cenovno dostopnih in neinvazivnih diagnostičnih metod. Bor se je pozanimal in v Triglav Labu bodo kmalu organizirali testiranje za morebitno prisotnost spominskih in miselnih težav s presejalnim testom MoCA. Udeleženci bodo imeli tudi možnost sodelovati pri EEG-snemanju, katerega namen je pospešiti razvoj inovativnih pristopov k diagnostiki demence s tehnologijo EEG.

 


_____________

Povzeto po članku IGRAČE, revija Goodlife, marec 2018

_____________

Če si že tu, preberi še tole …