Za prihajajoče praznične dni smo vam pripravili nekaj izdelkov, ki ne združujejo le edinstvene in bogate okuse narave, ampak tudi pripomorejo k ohranjanju zdravega telesa.

Napitek brez skrbi

Rižev napitek Natur aktiv je lahko prebavljiv in ne vsebuje veliko maščob. Uživajo ga lahko tudi tisti, ki so nagnjeni k alergijam, saj ne vsebuje glutena, laktoze ali soje. Je bogat z vitaminoma A in D in velja za odličen dodatek kavi ali čaju, z malo domišljije pa mu primešamo tudi različne začimbe in ga spremenimo v okusen napitek. Dodamo mu lahko nekaj žlic stoodstotnega kakava ali čokoladnega oziroma vaniljevega napitka Natur aktiv.

HOFER.SI

 

Čaj za vsak trenutek dneva

Skodelica čaja je vedno dobra ideja – v službi, na obisku ali doma. Danes poznamo pisano paleto čajev različnih okusov, med priljubljenimi pozimi pa so predvsem sadni. Linja Natur aktiv združuje zeliščne okuse, sadje in dodatke. Izberite si najljubšega in uživajte v edinstvenem okusu narave, ki ga izboljšuje še certifikat pravične trgovine Fairtrade. Namesto sladkorja mu dodajte žlico medu in nekaj kapljic limonovega soka oziroma ga pripravite po svojem okusu. V njem lahko uživate neomejeno, prav tako lahko nadomesti popoldansko skodelico kave, brez skrbi, da vas bo to stalo spanja.

HOFER.SI

Vonj po božiču

Če bi vonj cimeta opisovali s prazniki, bi mu zagotovo pripisali božič. Cimet Natur aktiv se ponaša z najvišjim standardom ekološke pridelave in kakovosti. Velja za eno izmed bolj prepoznavnih prazničnih začimb, ki lahko preproste jedi spremeni v prave specialitete. Dodajamo ga pecivu in napitkom, z njim lahko poudarimo okus sadja ali popestrimo skodelico kave. V hladnih dneh bo njegova aroma prisotna na vsakem koraku, v kombinaciji z vaniljo pa bo zagotovo navdušil še najzahtevnejše gurmane.

HOFER.SI

Ko zadiši po čokoladi

V hladnih dneh si čokolado radi privoščimo tudi v topli in tekoči obliki. Vroča čokolada bo še okusnejša, če jo namesto iz praška naredite kar iz tablice čokolade. Najboljšo kombinacijo boste dosegli z mlekom in smetano. Tekočino segrejete in z njo prelijete na koščke nalomljeno čokolado. Intenzivnost in gostoto prilagodite svojemu okusu. Čokolada HOFERjeve lastne blagovne znamke Moser Roth s 70-odstotnim deležem kakava in certifikatom Fairtrade cocoa, ki se nanaša na načela pravične trgovine, bo poskrbela za pravljičen okus, zaradi priročnega pakiranja (pet zavitkov po 25 gramov) pa vam za pripravo skodelice sladke omame ne bo treba odpreti več čokolade, kot jo potrebujete. Če vam je kombinacija mleka in smetane pretežka, ju zamenjajte z riževim ali mandljevim mlekom in na koncu za gostejšo teksturo primešajte še čajno žličko kokosove moke.

HOFER.SI

 

Medeno razvajanje

Med ali tekoče zlato, kot so ga poimenovali že naši predniki, je živilo, ki ga uporabljamo vse leto. Nekateri si ga najraje privoščijo na kruhu, spet drugi ga uporabljajo kot nadomestek sladkorja in ga dodajajo pecivu, tretji pa ga najraje primešajo v topel napitek. Možnosti so številne, bio cvetlični med iz linije Natur aktiv pa se poleg odličnega okusa ponaša z najvišjim standardom ekološke pridelave. In še namig – če želite kar najbolj izkoristiti zdravilno moč medu in z njim olajšati boleče grlo, si ga privoščite brez segrevanja.

HOFER.SI

 

Ogrejte se s toplimi napitki
Kratki dnevi in dolge zimske noči so prava priložnost, da se ogrejete s toplimi napitki, ki jih lahko pripravite v zavetju doma. Prepustite se svojemu okusu in si dovolite, da vas prepriča aromatičen čaj z dodatkom medu ali žlahtna vroča čokolada s kokosom. Ne glede na to, katero izmed naštetih idej boste upoštevali, ne pozabite, da je vsak napitek še boljši, če si ga privoščite v družbi vam ljubih ljudi. Naj jih bo čim več.

_____________

Če si že tu, preberi še tole …