Na gala prireditvi v prestižnem hotelu Langham v Londonu se je na oskarjih za aviacijo zbral najvišji management vseh svetovnih letalskih družb. Spletna stran Skytrax je namreč razkrila letošnjo lestvico najboljših letalskih družb. Rangira jih glede na odgovore več kot dvajset milijonov potnikov, ki so ocenjevali kar 335 letalskih družb. Po desetih letih je ponovno na vrhu Singapore Airlines, družba, ki leti na 60 destinacij po svetu. Nazadnje je bila prva na lestvici najboljših leta 2008.

Na lestvici dominirajo azijske družbe, ki zasedajo kar sedem mest med prvo deseterico, Lufthansa pa je s sedmim mestom edina evropska družba med deseterico. Ključna prednost Singapore Airlines je predvsem njihova konsistentnost visokih standardov. Od potnikov je dobila zelo visoke ocene, predvsem pa prejela izjemno malo kritik. Singapore Airlines bo oktobra znova letel najdaljšo letalsko povezavo na svetu; neprekinjen let med Singapurjem in New Yorkom; 16.700 kilometrov dolgo pot bodo opravili v približno devetnajstih urah.

PREVLADA SINGAPORE AIRLINES IN QATAR AIRWAYS

Singapore Airlines so najvišje mesto dosegli tudi v štirih drugih kategorijah: imajo najboljše storitve v prvem razredu, so najboljša letalska družba v Aziji in imajo najboljše sedeže v prvem razredu.

Qatar Airways, ki je bil na prvem mestu štirikrat v zadnjih 7 letih, se je moral letos zadovoljiti z drugim mestom. Imajo pa najboljši poslovni razred, so najboljša družba v Srednjem vzhodu in imajo najboljše sedeže v poslovnem razredu.

LUFTHANSA EDINA IZ EVROPE MED DESETERICO

Lufthansa je edina evropska letalska družba, ki se je uvrstila med deseterico najboljših in je na sedmem mestu. Na deseto mesto se je uvrstila letalska družba Thai Airways, predvsem zaradi odličnih storitev v ekonomskem razredu. Najboljša družba v Severni Ameriki je postala Air Canada, najboljši nizkocenovni prevoznik v regiji pa WestJet, ki ima prav tako sedež v Kanadi. AirAsia pa nadaljujejo s svojo dominanco kot najboljši nizkocenovni letalski prevoznik na svetu.

10 NAJBOLJŠIH LETALSKIH DRUŽB NA SVETU V LETU 2018
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. EVA Air
6. Cathay Pacific
7. Lufthansa
8. Hainan Airlines
9. Garuda Indonesia
10. Thai Airways

NAJBOLJŠI NIZKOCENOVNI PREVOZNIKI
Afrika: Mango
Avstralija: Jetstar Airways
Azija: AirAsia
Centralna Azija / Indija: Indigo
Kitajska: West Air
Južna Amerika: Sky Airline
Severna Amerika: WestJet
Srednji vzhod: Flynas
Evropa: Norwegian

LETALSKA DRUŽBA Z NAJBOLJŠO PREHRANO
Ekonomski razred: Thai Airways
Razred Premium economy: Aeroflot Russian Airlines
Poslovni razred: Austrian Airlines
Prvi razred: Air France

NAJBOLJŠI SEDEŽI
Ekonomski razred: Japan Airlines
Razred Premium economy: Air New Zealand
Poslovni razred: Qatar Airways
Prvi razred: Singapore Airlines

Foto: pixabay.com


___________________

Z DINERS CLUB GOODLIFE KARTICO, ki nudi brezplačne vstope v letališke salone po vsem svetu, in s TURISTIČNO AGENCIJO KOMPAS preživite poletje ugodneje!

_____________

Če si že tu, preberi še tole …